Bij Young Living staat puurheid en kwaliteit van hun essentiële oliën al meer dan 20 jaar voorop. Zij hebben dan ook, als enige essentieel olie leverancier ter wereld, hun eigen boerderijen (8 stuks in totaal) die overal ter wereld te vinden zijn.

Young Living besteedt geen enkel proces uit in de ontwikkeling van hun producten. Zo kunnen ze – vanaf het begin tot aan het eind van het productieproces – de puurheid en authenticiteit van hun essentiële oliën controleren en waarborgen. Dit vormt het unieke gepatenteerde Seed to Seal proces dat bestaat uit de volgende vijf stappen:

 

1.Zaad (Seed):

Krachtige, effectieve essentiële oliën zijn afkomstig van zaden en planten die worden gecontroleerd op hun vermogen om kwalitatief hoogwaardige essentiële oliën te produceren. De zaden die Young Living gebruikt zijn geselecteerd op hun wetenschappelijk bewezen vermogen om planten te worden met de hoogst mogelijke niveaus van bio-actieve stoffen.

2.Teelt (Cultivate):

Door de teelt op de acht Young Living boerderijen, heeft Young Living zich het creëren van zuivere, krachtige essentiële oliën helemaal eigen gemaakt. Het bedrijf neemt haar kennis mee over de hele wereld naar zusterboerderijen die werken met hetzelfde Seed to Seal principe, zodat zeker is dat hun groeiprocessen voldoen aan Young Living’s strenge kwaliteitsnormen.

3.Destilleren

Young Living combineert oude en moderne destillatie technieken. Ze maken gebruik van een zachte, gepatenteerde techniek om stoom extraheren voor de essentiële oliën en dat zorgt voor het behoud van hun kostbare bestanddelen. Ze maken gebruik van diverse methouden zoals koude persing en hars tikken.

 

4. Testen

Elke essentiële olie moet Young Living ’s eigen strenge testen passeren om ervoor te zorgen dat de optimale bio-actieve natuurlijke stoffen aanwezig zijn. Young Living gebruikt hiervoor eigen interne laboratoria, aangevuld met controles door derde partijen. Zo wordt geborgd dat er aan de internationale zuiverheid- en potentienormen wordt voldaan en, beter nog, dat deze worden overtroffen.

8726251779_c93c4496cb_o

5.Verzegelen (Seal):

Young Living voltooit het Seed to Seal proces door elk flesje met etherische olie zorgvuldig af te sluiten en te inspecteren alvorens ze wereldwijd naar hun leden te vervoeren. Dit afsluiten en etiktteren gebeurt met behulp van state-of-the-art apparatuur.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met *

Plaats reactie